Warsztat poprowadzi Bartek Kieżun, pasjonat kuchni włoskiej i wielokrotnie nagradzany autor książek kulinarno-podróżniczych.
Podczas spotkania uczestnicy pod jego okiem odtworzą trzy autentyczne włoskie przepisy: pate di fegatini – aromatyczny mus z wątróbek z kaparami i oliwkami, spuma do trotta affumicata – delikatny mus z wędzonego pstrąga, oraz klasyczne tiramisu.
Każdy uczestnik wykona swoją porcję, a warsztat zwieńczy degustacja przygotowanych potraw, poczęstunek w stylu włoskim oraz degustacja win.
Wydarzenie jest dedykowane wszystkim, którzy chcą zgłębić tajniki włoskiej kuchni pod okiem doświadczonego szefa. Nie zabraknie również historii z Neapolu, który Bartek Kieżun kocha całym sercem.
Takiego wydarzenia nie można pominąć!
Wydarzenie współorganizowane jest z restauracją „Za kulisami”. Bilety do nabycia są w Kasie CSK oraz na bilety.csklublin.pl. Cena: 200 zł/os. Ilość miejsc: 30.
Bartek Kieżun
Fotograf, podróżnik i bloger kulinarny. Uznawany jest za specjalistę w zakresie kuchni śródziemnomorskiej. Jako dziennikarz prowadzi stałą współpracę z portalem Wirtualna Polska. Ponadto artykuły Bartka Kieżuna publikowane są w takich magazynach, jak: Podróże, Twój Styl czy KUKBUK. Zajmuje się on również organizacją warsztatów kulinarnych i sędziowaniem na konkursach kulinarnych.
Laureat wielu nagród i wyróżnień. Dwukrotnie przyznana została mu Nagroda Magellana, za publikacje „Italia do zjedzenia” i „Portugalia do zjedzenia”. Jest to prestiżowa nagroda „Magazynu Literackiego KSIĄŻKI”, która wyróżnia warte uwagi książki turystyczne i podróżnicze.